Visoka tekstilna strukovna škola za dizajn tehnologiju i menadžment, i  Privredna komora  Beograd, organizovali su  04.06.2010. godine  Drugi međunarodni naučno-stručni skup na temu:

„Tendencije razvoja u tekstilnoj industriji-

dizajn, tehnologija, menadžment

U Zborniku radova, sabrane su teme iz sledećih područja:

– Uticaj mode i dizajna u savremenoj odevnoj industriji

– Promocija mode

– Moda i komunikacija

– Kreativna primena tehnologije u dizajnu tekstila

– Trendovi u proizvodnji tekstilnih materijala

– Razvoj proizvodnje i usluga u realizaciji tekstilnih

proizvoda

– Ekologija u tekstilu

– Informacione tehnologije

– Menadžment poslovno proizvodnih sistema

Skup je održan u velikoj sali Privredne komore Beograd, u prisustvu brojnih nastavnika sa visokoobrazovnih ustanova iz zemlje i inostranstva, privrednika i predstavnika brojnih organizacija.

U ime organizatora, učesnicima skupa i gostima obratili su se predsednik odbora za industriju Privredne komore Beograd g-din Rade Borojević i direktor Škole dr Goran Savanović.

Organizovanje skupa pozdravili su državni sekretar Ministarstva prosvete prof dr. Radivoje Mitrović, u ime Privredne komore Srbije gospođa Vesna Vasiljević, ispred Saveza inženjera i tehničara g-din Branislav Vujinović i u ime preduzetnika g-đa Vera Janković.

Za naučno stručni skup prijavljena su ukupno 54 rada. Osim radova iz zemlje, prijavljeni su radovi  iz Rusije, USA, Grčke, Slovenije, Hrvatske, Makedonije, Portugalije, Rumunije, Turske, Velike Britanije i Albanije.

Skup je bio odlična prilika učesnicima da kroz prezentaciju svojih istraživanja i iskustava međusobno umreže, razmene i umnože saznanja i time ostvare  postavljeni cilj ovog međunarodnog skupa koji je vrlo uspešno ukazao na značaj  modernizacije proizvodnje u tekstilnoj industriji kroz transfer novih tehnologija, permanentno obrazovanje, usavršavanje kadrova i primenu ekološki prihvatljivih alternativa kako bi tekstilna industrija postala konkurentna na svetskom tržištu.

Advertisements